Σαράντα νέοι από την Ευρώπη με τον Δήμαρχο Άνδρου, Δ Λοτσάρη

Σαράντα νέοι από την Ευρώπη με τον Δήμαρχο Άνδρου, Δ Λοτσάρη

  Στα πλαίσια δράσεων του Εγκεκριμένου Youth Exchange Ευρωπαϊκού Προγράμματος από το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης με Τίτλο «Acceptance for Everyone: Non-discriminative Education for Youngsters», και σε  συνεργασία με τον Δήμαρχο της Νήσου Άνδρου, κ. Δημήτρη Λοτσάρη, δόθηκε η δυνατότητα σε 40 νέους/-ες από 8 διαφορετικές χώρες της Ευρώπης την Πέμπτη 11 Μαΐου 2023 να μιλήσουν με τον Δήμαρχο σχετικά με την αποδοχή μεταναστών και μειονοτικών ομάδων στην νησί, ενώ την Παρασκευή 12 Μαΐου, επισκέφθηκαν τη μονάδα Κομποστοποίησης του Όρμου Κορθίου, καθώς επίσης και το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης.


Οι συμμετέχοντες στο Πρόγραμμα είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά και να κατανοήσουν τις διαδικασίες διαχείρισης των απορριμμάτων με στόχο την μείωση τωνεπιπτώσεων της ρύπανσης στην δημόσια υγεία και το οικοσύστημα, καθώς και τηνμέγιστη δυνατή αξιοποίηση των αποβλήτων με άμεσα οικονομικά και περιβαλλοντικά
οφέλη για το Νησί της Άνδρου.

 

Μεγάλη εντύπωση προκάλεσε στους συμμετέχοντες ότι ο Δήμος Άνδρου είναι μέλος του Ευρωπαϊκού-Μεσογειακού Προγράμματος SIRCLES (Supporting Circular Economy Opportunities for Employment and Social Inclusion) εφαρμόζοντας ένα καινοτόμο μοντέλο κυκλικής οικονομίας στον Τομέα των Βιοαποβλήτων.

Τους δόθηκε επίσης η ευκαιρία να γνωρίσουν στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, τον τρόπο με τον οποίο εκπαιδεύονται οι μαθητές από διάφορα σχολεία της Περιφέρειας, μέσω συγκεκριμένων Προγραμμάτων, με στόχο να
βιώσουν να αναλύσουν και να κατανοήσουν την αλληλεξάρτηση των φυσικών φαινομένων και τα αποτελέσματα της ανθρώπινης παρέμβασης στο οικοσύστημα.

Το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων ήταν πολύ μεγάλο και αρκετοί από αυτούς εκδήλωσαν ενδιαφέρον για εθελοντική συνεισφορά στο έργο του Δήμου Άνδρου, σε Προγράμματα παρέμβασης και ευαισθητοποίησης για το Περιβάλλον.
Αφού ευχαρίστησαν τους Υπευθύνους για την καταπληκτική δουλειά την οποία κάνουν και με το σλόγκαν

ΕΝΑ ΝΗΣΙ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΜΗΔΕΝΙΚΑ ΒΙΟΑΠΟΒΛΗΤΑ: ΚΑΝΕ ΤΟ ΟΠΩΣ Η ΑΝΔΡΟΣ, (AN ISLAND WITH GOAL OF ZERO BIO-WASTE: DO IT LIKE ANDROS)
δεσμεύτηκαν για ανανέωση της επίσκεψη τους στην Άνδρο.

ΔΗΜΟΣ ΑΝΔΡΟΥ

Πηγή: ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ Archives – Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης Άνδρου