Θεοδόσης Σουσούδης: Υπάρχει πλήρης άγνοια και ανευθυνότητα ή μεγάλο θράσος;

Δήμαρχος Άνδρου: Χθές, 12/9/23, υπέβαλα μήνυση για τη φωτιά στον δεματοποιητή

Όταν επί τέσσερα χρόνια δεν κάνεις τίποτα είναι ίσως λογικό τις φλόγες, που άφησες να τις θεωρείς δικαίωση της πολιτικής σου.

Ο κ. Λοτσάρης ζητά πάλι τα ρέστα για την τραγική κατάσταση, που παρέδωσε στον τομέα διαχείρισης των απορριμμάτων. Το μοντέλο της διαχείρισης των σκουπιδιών για το οποίο υπερηφανεύεται στα συμβούλια, μας έχει οδηγήσει σε ένα αδιέξοδο, για το οποίο από την πρώτη στιγμή προσπαθούμε να ξεπεράσουμε. Τι να πει κανείς;

Ή υπάρχει πλήρης άγνοια και ανευθυνότητα ή μεγάλο θράσος. Αυτό ας το κρίνει ο λαός της Άνδρου.

Τις προηγούμενες ημέρες υπήρξε αυτανάφλεξη στην καμένη γη που μας κληροδότησε, δίπλα στον καμένο δεματοποιητή. Λέμε για αυτανάφλεξη γιατί δεν πιστεύουμε ότι θα υπάρξουν άνθρωποι που θα θέλουν το αντίθετο. Αμέσως έσπευσαν εκεί η πολιτική προστασία του Δήμου με χωματουργικά μηχανήματα για να επιχειρήσουν επιχωμάτωση. Φυσικά παρούσα και η Πυροσβεστική, που έσπευσε άμεσα. Δουλεύουμε με σχέδιο και προσπαθούμε για την οριστική λύση του προβλήματος.

Ζητούμε συγγνώμη από τους κατοίκους και προχωράμε μπροστά, για ένα σύγχρονο και βιώσιμο σύστημα διαχείρισης των απορριμμάτων, που θα προστατεύσει το περιβάλλον, την ποιότητα ζωής και την εικόνα του νησιού μας.

ΥΓ. Το γεγονός ότι:

1. Ο κ. Λοτσάρης προτείνει εκ των υστέρων και με σκόπιμη καθυστέρηση, ότι έχουμε κάνει από την πρώτη στιγμή, τον Ιανουάριο, ως υπεύθυνη δημοτική αρχή και προσπαθεί ακόμα μια φορά να συνεχίζει να κοροϊδεύει τους Ανδριώτες με ψέματα και δήθεν ενδιαφέρον, θα το λέγαμε προκλητικό. Αλλά πλέον, είναι γνωστή σε όλους η συνήθης τακτική του.

2. Εκτός από το αστείο ετεροχρονισμένο ενδιαφέρον του, τουλάχιστον θα έπρεπε να είχε φροντίσει όταν διοικούσε, να έχει διασφαλίσει μια καλύτερη προοπτική για την περιοχή και ιδιαίτερα να έχει συμμορφωθεί και να έχει απαντήσει στα έγγραφα της Αποκεντρωμένης διοίκησης και της Ελληνικής Αρχής Διαφάνειας, για την πορεία των απορριμμάτων. Η μη συμμόρφωσή του μας έχει στοιχίσει μέχρι τώρα σε πρόστιμα 400,000 ευρώ. Ακόμα και αυτό το έκανε η δική μας δημοτική αρχή αμέσως μόλις αναλάβαμε την διοίκηση.

3. Αν έχει να προτείνει κάτι διαφορετικό από αυτά που ήδη ως δημοτική αρχή έχουμε κάνει, είναι ευπρόσδεκτος για κάθε συνεργασία.

Τέλος παρατηρούμε ότι αντί να ζητήσει ένα συγγνώμη από τον λαό της Άνδρου για το αδιέξοδο που άφησε, συνεχίζει την τακτική της ανευθυνότητας και της αλαζονείας, ακόμα και από τα έδρανα της μειοψηφίας.

Πηγή: ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ Archives – Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης Άνδρου